Haarlem Oogst 29 september

Workshopdag op het Land bij Wij Telen Groente!

Op deze tweede Haarlem Oogst-workshopdag kun je de boer helpen met de pompoenoogst, een broodje bakken boven het vuur en gaan we samen pompoensoep eten.
Workshopdag met oogsten, zingen, oogstverwerken en eten! Deze workshopdag is geschikt voor kinderen en volwassenen.
Locatie: Wij Telen Groente, Het Land, Witte van Haemstedelaan 72, Haarlem

Tijden & prijzen

  • 10.00-10.30 Ontvangst met koffie en thee
  • 10.30-12.30 Samen oogsten, lunch voorbereiden en kinderactiviteiten
  • 10.30-12.30 Bulgaarse oogstliederen zingen o.l.v. Juliette van Dijk (volwassenen)
  • 12.30-13.00 Lunch met o.a. pompoensoep
  • 13.00-15.00 Groenten fermenteren o.l.v. Lady Fruitcake (volwassenen)
  • 13.00-15.00 Hoe maak je een wortelfluitje o.l.v. OEI-koor (ouder-en-kindworkshop)
  • 15.00-16.00 Gezamenlijk opruimen
  • 1 workshop kost 12,50 euro p.p., voor 2 workshops op dezelfde dag betaal je 22,50 euro. HaarlemPas-houders betalen 2,50 per workshop. De prijs voor de workshop ‘Hoe maak je een wortelfluitje?’ is inclusief 1 kinderkaartje. De betaalinformatie krijg je per e-mail toegestuurd na aanmelding.
    NB Voor vrijwilligers en koorleden van Haarlem Oogst gelden andere tarieven.

Workshop wortelfluitje maken

Kom je ook de boer helpen met het oogsten van de pompoenen, een broodje roosteren boven het vuur en pompoensoep eten? Na de lunch kun je samen met leden van het Oogst- en Improkoor leren hoe je van een wortel een fluitje kunt maken. Met een handboor, een priem, een mesje en een stokje kom je een heel eind! Zou er ook echt geluid uit komen? En hoe klinkt dat dan? Zijn er misschien nog meer groenten waar je een muziekinstrument van zou kunnen maken?

Deze ouder-en-kindworkshopdag is geschikt voor kinderen mits onder begeleiding van een volwassene. De lunch is bij de prijs inbegrepen!

Reserveer hier voor de workshopdag op 29 september

Workshop fermenteren

Gefermenteerde groenten en fruit zijn echt supergezond voor je en ook nog eens super makkelijk om te maken. Kefir, tempeh, kombucha, miso, sojasaus en natuurlijk zuurkool zijn allemaal voorbeelden van gefermenteerde heerlijkheden. In deze workshop maak je kennis met deze oude techniek en ga je zelf aan de slag. Je gaat ook proeven van ferment-experimenten en leert vertrouwen op je eigen neus en smaak. Welke smaakcombinaties zou jij willen uitproberen? Je gaat naar huis met een pot en vers gesneden biologische groenten om thuis mee aan de slag te gaan.

Deze workshop wordt verzorgd door Lady Fruitcake. De groenten voor deze workshop worden gesponsord door Ekoplaza Haarlem.

Reserveer hier voor de workshopdag op 29 september

Workshop Bulgaarse oogstliederen zingen

Tijdens het oogsten werd in veel landen van oudsher gezongen, zo ook in Bulgarije. De vrouwen die deze oogstliederen zongen waren vaak de hele dag in de brandende zon op het land aan het werk. Geen wonder dat die liederen klinken alsof ze door merg en been gaan.
Hoe voelt het eigenlijk om tijdens het werken, vanuit beweging te zingen? Wat gebeurt er dan met je stem?
Na een korte warming-up gaan we aan de slag met een tweestemmig Bulgaars oogstlied. Er is een binnenlocatie, maar we zingen – bij mooi weer – zoveel mogelijk buiten. Daar komen deze liederen het best tot hun recht: in de open lucht met veel ruimte om je heen!
Deze workshop wordt gegeven door zangeres Juliette van Dijk van Pauni Trio.

Reserveer hier voor de workshopdag op 29 september