Haarlem Oogst 22 september

1e Workshopdag Haarlem Oogst!

We kijken terug op een zeer geslaagde dag!

Op deze eerste Haarlem Oogst-festivaldag kon je meedoen aan de zangworkshop Rozemarijn of aan de kookworkshop Syrische lunch bereiden. Na de workshops hebben we gezamenlijk het heerlijks wat klaargemaakt was opeten in het Wereldkeuken-restaurant. We waren met het lied Rozemarijn zelfs nog even op radio Haarlem105 te horen! Na het opruimen en afwassen fietste wie zin had mee naar de Buurttuin, waar we een rondleiding kregen en een pompoen konden oogsten bij Ecoring.

Tijden & prijzen

  • 11.00-12.30 Syrische lunchgerechten bereiden o.l.v. Mohamed en Lilian Mousali (volwassenen)
  • 11.00-12.30 Zangworkshop ‘Rozemarijn’ o.l.v. Juliette van Dijk (volwassenen)
  • 1 workshop kost 12,50 euro p.p. HaarlemPas-houders betalen 2,50 per workshop. De betaalinformatie krijg je per e-mail toegestuurd na aanmelding. NB Voor vrijwilligers en koorleden van Haarlem Oogst gelden andere tarieven.

Workshop Syrische lunch bereiden

In de Wereldkeuken koken nieuwe Haarlemmers de favoriete gerechten uit hun moederland, als een ode aan waar zij vandaan komen, als een herinnering aan wat zij achterlieten. Tijdens deze workshop werden o.l.v. Mohamed en Lilian uit Aleppo twee heerlijke vegetarische Syrische lunchgerechten bereid.

Workshop Rozemarijn

Het liedeken van Rozemarijn is een oud Vlaams lied. De nachtegaal brengt een brief van een jonge man naar zijn geliefde, maar de brief bevat geen goednieuws… Van oude folkloreliederen bestaan vaak veel varianten, zo ook van dit lied. In deze workshop leerde de deelnemers er verschillende kennen en hebben we natuurlijk vooral veel gezongen, ook meerstemmig!
Na afloop schoven we gezellig aan bij de Syrische lunch. Deze workshop werd gegeven door zangeres Juliette van Dijk van Pauni Trio.